divendres, 19 d’abril del 2019

CAPOEIRA A VEDRUNA VALL



El passat 4 de març una sèrie d’alumnes de 2n d’ESO de l’escola Vedruna Vall van fer una activitat anomenda “Capoeira” a la Casa Do Brasil amb el Mestre Semente.

Els alumnes presents en aquesta activitat van ser els de la matèria optativa "d'Ètnies i cultures d’arreu del món". Aquesta optativa barreja les classes d’educació Física ,amb el profesor Ernest Cardona, i les de Socials ,amb el profesor Marc Ballestar. La matèria pretén introduir antropologia i jocs ancestrals

La Capoeira consisteix a fer una coreografia d’una lluita simulada introduint l’expressió corporal, la faceta de la música i sense arribar a tocar al contrincant, l’únic esport amb aquestes característiques. Aquest esport va sorgir a Brasil a través dels esclaus Africans, perquè els seus amos no els deixaven tenir una lluita amb contacte físic.

L’alumnat va anar a la Casa Do Brasil per tal d’aprendre l’esport de Capoeira amb l’especialista Alexsandro Pancha Gomides o més conegut com a Mestre Semente. El seu nom ve de llavor, Alexsandro porta aproximadament uns 33 anys practicant l’esport de Capoeira.

Durant aquesta visita, el Mestre Semente els va explicar les normes bàsiques, la seva història i les tècniques de Capoeira que han de saber per, posteriorment, posar-ho en pràctica.

En conclusió, els alumnes que van realitzar aquesta activitat van poder conèixer i practicar un nou esport de la mà de professionals en l'únic centre oficial de Capoeira a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada