dimecres, 29 de novembre del 2017

Visita a la Mesquita de Terrassa

Com ja és tradició a l’assignatura de cultura religiosa, el passat 6 de novembre els alumnes de 3r d’ESO C de l’escola Vedruna Vall, van visitar la mesquita de Terrassa.


El que més va sobtar als alumnes va ser que a l’ arribar, abans d’entrar a l’edifici, els van demanar que es treiesin les sabates, ja que el terra de les estances interiors són recoberts de catifa i només està permès trepitjar-lo descalçat.
A l’entrada van seure al terra del saló recobert de catifa, aquest tenia dues zones; una zona on hi havia una sala destinada a les pregàries dels homes i, una altra zona, ocupada per les dones. Un voluntari de la mesquita va explicar a l’alumnat molts detalls i curiositats sobre la mesquita i sobre la religió de l’Islam .


Més enllà d’aquestes explicacions que els varen fer, l’ amfitrió va tenir especial interès en recalcar que els musulmans no són terroristes i que les seves sagrades escriptures de l’Alcorà no diuen que la seva religió hagi de matar a ningú.


Ell i dos voluntaris més, els van fer una petita presentació de com es feia una “missa” i en acabar es va oferir a respondre totes les preguntes i qüestions sobre els temes que més inquietaven i interessaven als alumnes. Abans de marxar els van oferir te i dolços àrabs.

En definitiva els alumnes de 3r d´ ESO C van tornar a l’escola amb una experiència nova i interessant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada