Aquest esport desconegut per la majoria ha tornat a l’escola per fer unes activitats amb els nens/es de l’optativa d’ètnies, cultures i esports del món a 2n d’Eso.
El dijous dia 22 de febrer, els alumnes de l’optativa d’ètnies, cultures i esports del món de 2n d’Eso de Vedruna Vall, van rebre per primera vegada als Dracs de Barcelona. És l’únic equip de lacrosse a Catalunya. Aquest club ve cada any i participa en l’optativa. La matèria ajunta les socials i l'educació física i, com que poden conèixer coses sobre la història d'aquest esport és perfecte i s'ajusta als interessos dels docents.
Van fer una primera classe on els van ensenyar a dominar l’estic a partir d’activitats, que es van realitzar al poliesportiu. L’objectiu és donar a conèixer més aquest esport als alumnes, i buscar que aquests mostrin interès per practicar-lo fora de l’escola.
Abans de començar a practicar-ho, els van fer una explicació de l’esport. Després, es van dividir en tres grups i van posar en pràctica tot el que havien après, amb el material que havien portat els membres de l’equip dels Dracs.
Que és el lacrosse?
És un esport on participen 2 equips de 10 jugadors. Cada equip defensa una porteria i l’objectiu és fer que la pilota entri a la porteria contrària amb l'ajuda d'un estic. L’equip amb més gols és el guanyador.
El temps del partit consta de 4 parts de 15 minuts cada una.
Aquest esport era jugat pels indígenes americans i la versió actual del lacrosse va ser inventada pels francesos.
Segons ens han explicat els membres de l’equip, abans tenien un altre nom que era Bandits, i el van canviar pel nou nom de Dracs.
Tenen molts propòsits per realitzar i un d’ells és anar a escoles i fer conèixer l’esport per fer-lo créixer. Cada any vénen a l’escola Vedruna Vall i a la Salle Bonanova a Barcelona, ja que creuen que així és com s’ha de donar a conèixer l’esport.
Un altre propòsit que volen fer és el de poder formar un equip infantil.
Han fet moltes competicions, durant l’any participen a la Copa d’Espanya, on hi intervenen tots els equips d’Espanya. També participen a la lliga espanyola, i cada tres mesos viatgen a una ciutat d’Espanya i realitzen un partit d’aquesta lliga. I a la lliga catalana, on s’ha incorporat un nou equip a Sant Feliu de codines, fan partits entre els dos equips i a vegades divideixen l’equip i competeixen entre ells.
De tant en tant hi han tornejos esporàdics.
Ens han comentat també que entrenen 2 dies per setmana, dilluns i dijous de 20:00 a 22:30, en total cinc hores setmanals.
A l’equip femení són 15 noies i al masculí en són 35 nois, però a l’hora de competir no hi poden anar tots, ja que si són a llocs molt llunyans, no tothom hi pot accedir perquè la majoria són estudiants i aquell temps el necessiten per als estudis.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada