dimarts, 15 de maig del 2018

VISITA A LA COLÒNIA VIDAL


El dia 23 de Març, per finalitzar el segon trimestre, els alumnes de 6è van anar d'excursió a una antiga colònia tèxtil de Puig-reig anomenada Colònia Vidal. Van anar-hi per tal de poder conèixer com era la vida i el treball en l’any 1900.

Un cop allà, els van fer una petita explicació sobre l’ordre dels espais que visitarien durant tot el dia.

Posteriorment, es van dirigir a la fàbrica. Allà van començar la visita explicant dos aspectes molt importants: com eren les màquines i com aquestes eren perjudicials per als treballadors. Van poder veure totes les parts de la màquina i com aquesta funcionava. També els van explicar que, quan totes les màquines estaven engegades, aquestes feien molt soroll, i això era perjudicial per a l’oïda de les persones que treballaven allà.

Després de dinar es van dirigir cap a un extrem de la colònia per poder veure la part social, és a dir, l’estil de vida que portava la gent d’aquella època. En primer lloc, van visitar les cases, on van distingir grans diferències amb les que tenim avui en dia. En segon lloc, van dirigir-se cap a les dutxes, on els van explicar que estaven dividides per sexes, però l’interior era el mateix: tots dos sense portes i amb una manca notable d’higiene. I, finalment, van visitar el teatre, una sala on anava la gent a passar una bona estona.

En conclusió, va ser una excursió per tal que els alumnes poguessin conèixer l’estil de vida que portava la gent a principis del segle XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada