dimarts, 8 de maig del 2018

PORTES OBERTES 2017/2018



El passat diumenge dia 4 de març, van haver-hi les Portes Obertes de l’any 2017/2018 a l’escola Vedruna Vall de Terrassa. Van venir famílies amb fills de l’escola i famílies d’altres llocs per conèixer-la. Podien anar pel seu compte o, si ho preferien, alguns alumnes els podien fer una visita guiada.

Aquest esdeveniment es repeteix des de fa anys. Es una manera per donar a conèixer l’escola a les famílies i el seu quefer diari. Moltes famílies comenten que la idea que els mateixos alumnes de l’escola facin la visita, és molt interessant.
Es van fer diferents activitats a diversos llocs de l’escola:
A les aules d'infantil, els nens i nenes podien ensenyar les seves aules a les seves famílies.
A P-3, P-4 i P-5 es van explicar els espais d'aprenentatge i el que es feia a cada un. Són 9 espais en què es barregen els nens i nenes d'aquests cursos i fan 2 sessions per setmana a un espai i després canvien. Aquests 9 espais s'anomenen: l'hort, construccions, ditets, teatre, hi havia una vegada (a la biblioteca), llums i ombres, artistes, caseta, món imaginari, pensar i raonar.
A la sala de Santa Joaquima el sotsdirector Jordi Coll explicava l’informació per als nous alumnes de 1r d’ESO.
A l’aula d’informàtica, amb el professor Maikel Blanco, es feien activitats.
A la del costat, l'aula de robòtica, el Blai Belbel treballava amb els robots i a l'aula taller hi havia la Neni Reina fent treballs de tecnologia.
Al pati va haver-hi un partit de lacrosse jugat pels alumnes de 2n d’ESO de l’optativa amb el seu professor, Ernest Cardona.
A les aules de 1r d’ESO s’explicava el projecte amb l’escola Heura, els projectes 9.1 i la web de socials i propostes de 1r.
A 2n d’ESO s’explicava el projecte dels alumnes de 3r d’ESO d’història oral de la postguerra. A les altres dues classes informaven sobre el projecte 9.2.
A 3r d’ESO B van informar sobre el projecte germà gran de 1r i 3r. A la biblioteca parlaven del cinefòrum i el club de lectura i a l’auxiliar 4 van fer una activitat del projecte 9.2 anomenada ‘Make it visible’.
A batxillerat van donar informació a les famílies del primer curs. En altres aules parlaven de les llengües anglès i francès treballades a l’escola, dels treballs de recerca de 2n i del Batxibac, que és el batxillerat en francès.
Per últim, al laboratori de química la Cristina Vila va fer uns experiments per entretenir a les famílies i a l’aula de plàstica va haver-hi una exposició de les obres d’art dels alumnes.

En conclusió, aquest esdeveniment ha servit per donar a conèixer les instal·lacions i la manera d’aprenentatge i aconseguir que moltes de les famílies confiïn amb l’escola com un lloc per portar als seus fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada