dimarts, 15 de maig del 2018

PROJECTE D'ETIQUETATGE A 2n D'ESO



Al llarg d’aquest 2n trimestre, els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Vedruna Vall estan treballant l’etiquetatge dels productes des del projecte 9.2. Amb aquest treball volen aconseguir que tots els productes tinguin la informació necessària i, sobretot, que se sàpiga el seu origen.

Durant aquest últim trimestre, l’alumnat de 2n d’ESO, dins del projecte 9.2, estan treballant el projecte ‘Make it visible’ basat en l’etiquetatge dels productes de consum.
Han fet 3 estudis de mercat: el primer es basa en la seva última compra, el segon en un objecte qualsevol de casa seva i el tercer en l’estudi en algunes botigues del centre de Terrassa (amb qui ja han arribat a un acord).
Amb aquests 3 estudis, els alumnes arriben a dues conclusions: la primera és que, quan comprem, no ens fixem gaire en l’etiqueta i no ens preocupem per l’origen del producte. La segona conclusió que treuen és que els venedors tampoc donen informació, ja que no la troben ni per Internet ni parlant amb els fabricants; és a dir, ni que sigui per etiqueta o algú que ens expliqui informació sobre un producte, no sabem per enlloc l’origen.

Les preguntes que es fan els alumnes sobre què hi ha més enllà de la informació que hi ha a les etiquetes dels seus productes són:

Hi ha respecte al medi ambient?
Els sous dels treballadors són dignes?
Hi ha explotació infantil?

L’escola té un conveni amb una empresa que es diu ‘Twenty corner’, la qual també té un projecte anomenat ‘Make it visible’. Aquesta empresa ha ideat un N.F.C. que és el xip que porten les targetes de crèdit. De manera que, passant el mòbil per sobre dels productes que tinguin aquest xip, tindran tota la seva informació dins del seu dispositiu. No es necessita cap aplicació, només cal tenir activat l’ N.F.C.

L’última activitat que han realitzat els alumnes ha sigut crear un anunci en grups explicant tota la informació d’aquests xips. Aquest és l’anunci guanyador:

Finalment, hem preguntat a diversos alumnes què els semblava aquest projecte. Alguns han dit que la idea estava bé però no creien que servís de gaire el que estaven fent perquè les empreses no els farien cas. Molts d’altres han dit que era molt interessant i estava molt bé perquè és important que els compradors sapiguem d’on vénen els productes que utilitzem.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada