dimarts, 8 de maig del 2018

XERRADA A BATXILLERAT SOBRE EL SEU FUTUR!





El passat 11 d’abril, l’alumnat de batxillerat va poder assistir a dues xerrades sobre diferents opcions que es poden triar just en acabar els estudis.

Van venir dos professors de diferents universitats, un de l'Escola Municipal d’Art i Disseny i l’altre de La Salle.

Durant la conferència van explicar el principal funcionament general de graus, cicles formatius i formacions professionals.

Daniel Ramírez, un dels professors de tecnologia de La Salle, va fer una de les xerrades, explicant als alumnes com eren per exemple les seves classes.

Dins les opcions per anar a la universitat va explicar quin era el funcionament dels “punts” per poder-hi entrar. La primera opció era entrant amb el graduat del batxillerat, la darrera etapa de l’educació secundària.

La segona opció era per un grau mitjà, on el principal objectiu és assolir una correcta utilització de les tècniques d'una professió determinada. Per a poder accedir a aquests estudis cal haver superat l'ESO, però en cas de no disposar del graduat s'ha de fer una prova per poder-hi accedir.

I per últim, entrant per un grau superior, on s'assumeixen les responsabilitats de coordinació i de programació en una activitat concreta. L'accés a aquests estudis és a partir d'haver superat el batxillerat o fent una prova d’accés. Una altra cosa que va explicar va ser quines opcions hi havia després d’haver fet una formació professional (FP), que és el conjunt d'ensenyaments que es preparen per a desenvolupar un ofici.

Per altra banda, el director de l’Escola Municipal d'Art i Disseny, Ramon Alemany, va explicar tots els graus que feien: el gràfic, els d’interiors i tota la part escènica de teatres o pel·lícules.

En conclusió, els alumnes ens afirmen que els va semblar una xerrada molt interessant i alhora van poder informar-se més per al seu futur!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada